Kreativni tisk

Da bodo vaše tiskovine zasijale v polni luči in privabile poglede mimoidočih se lahko odločite za različne kreativne dodelave tiskovin. Kreativni tisk bo poskrbel za obogaten videz tiskovin, poudarili bo posamezne elemente ter dodal učinek elegance in prestiža.

V ponudbi imamo različne vrste dodelav:

 • Toplotni tisk (tisk s folijo v različnih barvnih odtenkih)
  Pri toplotnem tisku gre za apliciranje barvnih folij na podlago, pri čemer s klišejem prenesemo poljubno grafiko na papir. Pri nanosu folije je potrebna visoka temperatura in močan pritisk na podlago, ki jo želimo potiskati. Končen rezultat je svetleč posamezni grafični element, ki naredi tiskovino elegantno in prestižno. Toplotni tisk se najpogosteje uporablja pri embalažah, vizitkah, priznanjih in drugih tiskovinah, kjer se poudari eleganca in prestiž. Za toplotni tisk so na voljo folije v različnih barvnih odtenkih. Najpogosteje se uporabljata zlata in srebrna, izbirate pa lahko tudi med črno, modro, rdečo, bronasto in številnimi drugimi barvami. Toplotni tisk se lahko kombinira tudi s slepim tiskom, kjer na tiskovini lahko na dotik občutimo reliefno podobo grafičnih elementov.
 • Slepi tisk
  Slepi (reliefni) tisk na izdelkih ustvari 3D učinek, ki ga dosežemo s pomočjo pritiska klišeja na papir. S tem na tiskovini dobite ubočeno ali izbočeno reliefno podobo logotipa ali drugih posameznih elementov, ki jih želite poudariti. Le ti imajo fizično globino na papirju in jih lahko začutite z vašimi prsti. Gre za tisk brez barve, zato je celoten postopek tudi bolj okolju prijazen. Najbolj pogosto se uporablja za mape, vizitke, embalažo, darilne bone in voščilnice. Bodite pozorni, da v primeru obojestranskega tiska, na drugi strani slepega tiska niso pomembni podatki, ker so težje berljivi. Slepi tisk se lahko kombinira s toplotnimi tiskom barvnih folij v različnih odtenkih, kar dodatno poudari učinek tiskovin.
 • Bela, zlata in srebrna barva
  Nova pridobitev v našem podjetju in hkrati posebnost na trgu je tisk laka, zlate, srebrne, bele in metalik barve v digitalni tehnologiji. Tisk laka pride najbolj do izraza, kadar le tega natisnemo na mat premazne papirje, pri čemer bo učinek večji, kadar se polakira zgolj posamezne detajle na tiskovini kakor pa celotno površino. V kolikor bi želeli potiskati prozorne nalepke ali pa izbrati tisk na obarvan papir, priporočamo tisk bele barve kot podlago, čez katero se v drugem prehodu natisnejo še druge barve. Zlato in srebrno barvo pogosto uporabljamo za tisk posameznih elementov na vabilih, priznanjih, čestitkah, darilnih bonih in podobnih tiskovinah, kjer želimo dodati učinek elegance. Efekt zlate in srebrne barve pride najbolj do izraza, če z njima printamo večje površine. Če pa se odločimo za zlati/srebrni tisk besedila, naj bo le to bolj odebeljeno, saj pri tankih linijah efekt ni tako zelo opazen. Enako velja za vse elemente, ki jih želimo poudariti z metalik barvami.
 • Posebni UV efekti
  Tiskovino lahko popestrite  z UV lakom, pri čemer se lak nanese na posamezne dele tiskovine, ob dotiku s površino in osvetlitvijo posebne UV svetlobe pa se le ta posuši (zapeče na površini). Na takšen način dobimo sijajen premaz želenih delov tiskovine, ki v primerjavi s preostalo površino tiskovine bolj izstopa. Da bi vaša tiskovina imela daljšo življenjsko dobo priporočamo plastifikacijo (mat, sijaj, anti-scratch, soft-touch) pred nanosom laka, s katerimi boste le dodali piko na i vaši tiskovini. Lakirani deli tiskovine ustvarijo tri dimenzionalni videz in lesk površine, kar bo še dodatna promocija vašega izdelka.