Blistri in sašeji

Blister folije (pretisni omoti) se v farmaciji največkrat uporabljajo kot embalaža za tablete, kapsule ali pastile. So trpežni in varni, na njihovo strukturo pokrova pa s flekso tiskom največkrat tiskamo informacije o izdelku. Za tisk se uporabljajo klišeji, ki skrbijo za prenos barve na material. Barve so UV, nizko migracijske, odtis pa je lahko tudi do 7-barvni. Maksimalna širina materiala je 370 mm, uporabljamo pa 20 oz. 25 mikronsko alu folijo. Poleg blistrov tiskamo tudi folije za sašeje (Sachet), kjer gre za embalažo v obliki manjše vrečke. Le ta ima tesnila na vseh treh ali štirih straneh in tako ščiti vsebino v notranjosti pred svetlobo, vlago in kisikom. Potisk materiala za sašeje izvajamo na 8-barvnem stroju. Tovrstna embalaža pa se uporablja v različnih industrijah za praške, začimbe, tekočine, šampone, kreme, …

Za potrebe farmacevtske, prehrambene in kozmetične industrije tiskamo v t.i. čistem prostoru (Clean room). Omenjeni prostor zahteva vzdrževanje izjemno natančnih mikro-klimatskih pogojev. Konec leta 2022 smo pridobili tudi certifikat ISO 15378, ki določa zahteve za sistem vodenja kakovosti in se uporablja za primarne embalažne materiale za zdravila. S tem zagotavljamo, visoko kakovost izdelkov in storitev. S pridobljenim certifikatom tudi dokazujemo, da dosegamo tako zahteve kupcev, kakor tudi zakonske in regulativne zahteve. Sodelujemo s preverjenimi in zanesljivimi dobavitelji. Hkrati želimo tudi povečati zadovoljstvo strank z učinkovito rabo sistema in zagotoviti kakovostno, varno in učinkovito zdravilo (vključno s primarno embalažo za stik z zdravili).

V kolikor potrebujete svetovanje pri izbiri materiala, dimenziji, možnostih tiska ali storitvah grafičnega oblikovanja, vam bo z veseljem pomagala naša ekipa.

Pošlji povpraševanje
×